Wuxi Hengnuo Hemijska oprema Manufacturing Co., Ltd.
Dom > Vijesti > Sadržaj
Mjere opreza za održavanje i održavanje Carbon Steel Reactor
- May 20, 2017 -

Je reaktor u sadašnjem društvu zauzima sve značajniju poziciju, jer u mnogim industrijama su potrebu za postojanjem reaktora, a reaktor u skladu s različitim materijalima mogu se podijeliti u inox reaktor , ugljičnog čelika reaktora i dosadno staklo reaktora. Odgovor ugljičnog čelika reaktor se uzima od ugljičnog čelika materijala, a zatim u skladu sa zahtjevima procesa i parametara dizajnirao ugljičnog čelika reaktor. Mnogi od postrojenja za preradu nafte sada koriste čelika reaktora ugljičnog jer ugljičnog čelika reaktora su pogodni za ne-korozivne tekućine. Dakle, kako bi trebalo da se ugljični čelik reaktor se održava i briga?

Budući da je reakcija vodu se razlikuje od drugih proizvoda, reaktor za redovno održavanje i njegu testiranje je vrlo važno. Na taj način, postoje tri glavna razloga: prvo, da bi se osigurala sigurnost reaktora u pogonu; dva, U cilju poboljšanja života reaktora; Treće, kako bi se poboljšala efikasnost u radu reaktora. Stoga, u održavanje ugljičnog čelika reaktor treba da obratite pažnju na ono pitanja?

Prvo, potrebno je obratiti pažnju na reaktoru neki od instrumenata ili komponente su oštećeni ili nisu oštećeni, ako ima oštećenja, onda je potreba za pravovremenu zamjenu;

Drugo, potreba da obrate pažnju na zatvaranje reaktora, potreba da se osigura dobro brtvljenje;

Treći. U reaktoru ne treba raditi, potrebno je redovito čistiti reaktor, kako bi se osigurala čista. Prilikom čišćenja reaktora, potrebno je koristiti određeni deterdžent koji može učiniti bolji posao čišćenja.

Ako ste zainteresirani za naše proizvode, molimo Vas da nas kontaktirate!

Wuxi Hengnuo Chemical Equipment Manufacturing Co., Ltd.

Tel: + 86-510-85181518

Fax: + 86-510-85190901

Mob: + 86-13901511552

E-mail: sales@prhgsb.com

Website: http://www.reactiontank.com