Wuxi Hengnuo Hemijska oprema Manufacturing Co., Ltd.
Dom > Vijesti > Sadržaj
Kako napraviti razliku između stare i nove Izmjenjivač topline
- Oct 20, 2017 -

Kako napraviti razliku između stare i nove Izmjenjivač topline
U kemijski rad, često koristimo Izmjenjivača topline. Znaš li kako treba identificirati nove i stare Izmjenjivač topline? Sljedeći Xiaobian za detalje o tome!
1. Provjerite vanjske varenja izmjenjivača topline, biti obnovljen stari Izmjenjivač topline u vara nakon tragovi popravak; 2. Provjerite čajnik tijelo ispod usta iscjedak znak, završio novi Izmjenjivač kovanje zavarivanje na površinu nakon boja će biti više glatka i stari prirubnica Izmjenjivača topline gdje će biti hrđa, čak i ako hrđu, a ostaviti tragove; 3. Provjerite čajnik tijelo u paru, da se izbjegne utjecaj pare je prevelika i fenomen porculan, novi Izmjenjivač topline će općenito imati pod-parna uređaja. 4. novi Izmjenjivač jaknu i bačve zavara je ravna i uniformi, boja je također relativno glatko.
Izmjenjivač topline kalcinirane na 900 ° C i hladi, a staklo je prešano čeličnih ploča nakon hlađenja. Budući da je koeficijent linearnog širenja i rastezanja stakla obloženi stakla manji nego da od čeličnog Lima, količinu deformacija u staklo nakon hlađenja manja nego kod čeličnih ploča i nižu staklo staklo je podvrgnut tlačna naprezanja u čeličnih ploča. Nakon Izmjenjivača topline je napravio, je prije kompresije stres i čelični list ima unaprijed vlačno Naprezanje. Jer na prestress se odnosi na koeficijent linearnog širenja i rastezanja, koeficijent linearnog širenja i rastezanja usko su vezani za temperaturu, pa radna temperatura izmjenjivača topline ima velik utjecaj na korištenje na Izmjenjivač topline. Ako je stres uzrokovan stakla veće od stresa zbog promjene temperature, nižu staklo staklo će biti uništen.
Izmjenjivač topline je čaša koja sadrži visoke kremena, obloge unutarnje površine čelika kontejner i biti čvrsto pridržavao površini metala visoke temperature gori postati kompozitnog materijala. Stoga, to ima staklo stabilnost i metal snaga dvostruke prednosti, odličan koroziju opreme. Radi u oštre okruženju visoke temperature, to mora biti rigorozan postupak, sljedeće će vam dati opis izmjenjivača topline nakon završetka operacije:
1, prema tehnički postupak obrade materijala Izmjenjivača topline nakon stop za miješanje, i ček, čišćenje relevantne cjevovoda i opreme;
2 Izmjenjivač topline talog oprana, mogu se prati s alkalnom vodom emajl lonac, možete koristiti kisela otopina rumenilo inox kuhalo za vodu;
3, dosljedna Primjena pravila pomak sustav upravljanja, Izmjenjivač rad i integritet sanduka uključeni u smjeni.
Izmjenjivač topline je čaša koja sadrži visoke kremena, obložene na unutarnjoj površini čelika kontejner i čvrsto prianjati na površinu metala visoke temperature gori.
Izmjenjivača topline radni tlak je visok. Pritisak unutar čajnik nastaje kemijskom reakcijom ili uzrokuje porast temperature. Tlak varira u velikoj Mjeri i je ponekad nestabilan. Nagli porast tlaka može prelaziti nekoliko puta tlak je normalan. Stoga, većina izmjenjivača topline pripadaju tlačnih posuda The u the Izmjenjivača topline se obično provodi u kemijske reakcije, kako bi se osiguralo reakcija može se provoditi ravnomjerno i brže, poboljšati učinkovitost, obično u Izmjenjivač topline uz odgovarajuće miješanje uređaj tako donijet će pogonske osovine dinamički pečat i spriječiti curenje problem.
U jakni da prođe visoka temperatura parne ili hladan medij grijanja ili hlađenja, prvi mali da se pridruže, i ostale opreme temperatura ustati ili sniziti do određene temperature, a zatim veliki broj pristupa, kako bi se izbjeglo jakna unutar nagla promjena u Temperatura uzrokovana porculan. Kako bi izbjegli pojavu takvih događaja, preporučuje se da odaberete termometar Kućište sa brzo temperatura Sonda kako bi se smanjila nagli porast temperature i moraju proći veliki broj hladnjača medija kako bi se brzo i točno razumjeti temperatura unutar spremnika. Pogotovo u spremniku srednje reakcija je intenzivnije ili regulator temperature procesa zahtijeva strogu opreme. Obični toplomjer kućišta zbog stakla obloženi slojem Toplinska vodljivost je siromašan, temperaturnoj histerezi će dovesti do vrlo ozbiljnih posljedica;
Izmjenjivač topline stakla obloženi sloj je strogo zabranjeno toplih i hladnih srednje izravan utjecaj i metalne podloge leđa, temperatura brzo gašenje i hlađenje može lako dovesti do nižu staklo porculan. Norma propisuje da staklo obloženi sloj bi trebao biti podvrgnut temperaturnog šoka na 120 ° C i hladan šok od 110 ° C. Međutim, mnogo puta Učestalost čestih velike Oscilacije temperature hladnog, vruće ili uzrokovane stakla obloženi sloj porculana fatalna uzroka. Stoga, ovaj fenomen treba izbjegavati koliko je god moguće. Na primjer, prilikom dodavanja relativno visokih temperatura toplina mediju u hladnom reakcija tenk, je poželjno najprije zagrijati spremnik za reakciju. Prilikom dodavanja hladan medij u grijanom reakcija tenk, treba ga dodati u malu količinu nekoliko puta, ili opremu hladi i onda dodati u